Beeld

Langer in beeld met

papier – brochures & folders

Er is ware comeback gaande van brochures en folders op papier. Omdat een geprint product nu eenmaal meer kans heeft om ook op een later moment gelezen te worden maar ook omdat de digitale wereld een snellere en korte manier van communiceren is. Uit de praktijk blijkt dat mensen uitgebreide informatie liever lezen vanaf papier dan vanaf smartphone, laptop, tablet of PC. En, je onthoudt het ook nog beter!

Een greep uit de mogelijkheden

Roll-Up banieren
Displays
Bedrukte deuren
Reclameborden

INspiratie

Geloof dat er altijd mogelijkheden zijn

Het is makkelijk om je creativiteit te beperken door te denken dat de mogelijkheden beperkt zijn. Hoe lastig een situatie er ook uit ziet, er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt. Dus vertrouw erop dat er oplossingen zullen komen, ook al heb je nog geen idee hoe. Blokkeer je creativiteit niet, maar geef het juist vrij spel.

Veel gestelde vragen oveR Grootformaat printen

Voor bestanden die gedrukt moeten worden gelden andere eisen dan voor bestanden die geprint of op een website gebruikt moeten worden. Het belangrijkste verschil is de benodigde resolutie van het gebruikte beeldmateriaal.
Resolutie word gemeten in dpi (dots per inch), dwz het aantal puntjes per inch. Beeldschermen werken op een resolutie van 72 dpi, daarom zal voor gebruik op een website een resolutie van 72 dpi voor het beeldmateriaal voldoende zijn. Voor druk- en printwerk is echter een resolutie van 300 dpi nodig, ruim 4 keer zoveel als voor een beeldscherm dus. Omgekeerd geredeneerd betekent dit, dat beeldmateriaal van een website slechts op een kwart van de afgebeelde grootte gedrukt kan worden.

Er wordt in de regel gedrukt op vellen papier die groter zijn dan het af te leveren drukwerk. Dit houdt in dat het drukwerk na het drukken moet worden “schoongesneden” tot het uiteindelijke formaat. Als een document kleurvakken of beeldmateriaal bevat die precies tot aan de rand lopen, bestaat het risico dat er na het snijden een wit randje te zien blijft. Daarom moeten die vlakken of foto’s over de rand van het document geplaatst worden, tot 3 mm daarbuiten. Dit gebied buiten het document wordt de afloop genoemd.

Geschikte programma’s voor opmaak zijn:  

  • Adobe Indesign
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop

Naast het opgemaakte bestand dienen alle gebruikte lettertypen en al het beeldmateriaal apart meegeleverd te worden. Photoshop-bestanden samenvoegen naar één laag en bewaren als TIF. Illustrator-bestanden als EPS aanleveren, bij voorkeur de lettertypen omgezet naar lettercontouren.
 
Programma’s zoals Word, PowerPoint of Excel zijn niet geschikt voor opmaak, maar meer voor platte teksten.

Beeldschermen werken met drie kleuren licht, rood, groen en blauw (RGB), waarmee mengkleuren worden gevormd . Full colour druk- en printwerk wordt gemaakt met behulp van 4 kleuren, te weten cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK). Regelmatig wordt vergeten het beeldmateriaal om te zetten naar CMYK waardoor foute resultaten ontstaan tijdens het drukken of printen. Bij zwart-wit moet het beeldmateriaal van RGB omgezet worden naar grijswaarden.

TELEFOON:

0347 - 326 269

BEZOEKADRES:

LANGE DREEF 8, 4131 NH VIANEN

E-MAIL:

info@vgprint.nl