Eindproducten

Opvallen met

echte eindproducten

Veel mensen denken bij printen of drukken aan toepassingen op papier. Maar onze technieken maken het mogelijk om op hout, aluminium, glas en nog heel veel meer te printen. Dus maken we ook echte vernieuwende producten. Een paar voorbeelden:

  • Eindproducten van karton: Bijvoorbeeld kant-en-klare statafels voorzien van elke wensbare bedrukking.
  • Aluminium borden: Die zijn stevig, gaan niet kapot, zijn weerbestendig en trekken niet krom. We leveren bijvoorbeeld de informatieborden die je kunt terugvinden bij de dieren in grote dierentuinen.
  • Hout: Als voorbeeld het bedrukken van een tuinbank van steigerhout.
  • Glas: Nieuw leven in blazen van glas-in-lood met eigentijdse beelden.

Niets is leuker en mooier dan echte eindproducten maken. Natuurlijk maken we ook eindproducten op papier, bijvoorbeeld behang. Van gepersonaliseerde kinderkamers tot complete shop-in-shop concepten. Kom maar op. We gaan graag de uitdaging aan.

Een greep uit de mogelijkheden

Statafels
DRUK | PRINT | SIGN
Pop-Up wanden
Reclameborden
DRUK | PRINT | SIGN
Shop-in-Shop

INspiratie

Geloof dat er altijd mogelijkheden zijn

Het is makkelijk om je creativiteit te beperken door te denken dat de mogelijkheden beperkt zijn. Hoe lastig een situatie er ook uit ziet, er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt. Dus vertrouw erop dat er oplossingen zullen komen, ook al heb je nog geen idee hoe. Blokkeer je creativiteit niet, maar geef het juist vrij spel.

Veel gestelde vragen over Printen

In welke resolutie moet ik aanleveren?

Voor bestanden die gedrukt moeten worden gelden andere eisen dan voor bestanden die geprint of op een website gebruikt moeten worden. Het belangrijkste verschil is de benodigde resolutie van het gebruikte beeldmateriaal.
Resolutie word gemeten in dpi (dots per inch), dwz het aantal puntjes per inch. Beeldschermen werken op een resolutie van 72 dpi, daarom zal voor gebruik op een website een resolutie van 72 dpi voor het beeldmateriaal voldoende zijn. Voor druk- en printwerk is echter een resolutie van 300 dpi nodig, ruim 4 keer zoveel als voor een beeldscherm dus. Omgekeerd geredeneerd betekent dit, dat beeldmateriaal van een website slechts op een kwart van de afgebeelde grootte gedrukt kan worden.

Wat is overfill, bleed of afloop?

Er wordt in de regel gedrukt op vellen papier die groter zijn dan het af te leveren drukwerk. Dit houdt in dat het drukwerk na het drukken moet worden “schoongesneden” tot het uiteindelijke formaat. Als een document kleurvakken of beeldmateriaal bevat die precies tot aan de rand lopen, bestaat het risico dat er na het snijden een wit randje te zien blijft. Daarom moeten die vlakken of foto’s over de rand van het document geplaatst worden, tot 3 mm daarbuiten. Dit gebied buiten het document wordt de afloop genoemd.

Welke programma's zijn geschik voor opmaak?

Geschikte programma’s voor opmaak zijn:  

  • Adobe Indesign
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop

Naast het opgemaakte bestand dienen alle gebruikte lettertypen en al het beeldmateriaal apart meegeleverd te worden. Photoshop-bestanden samenvoegen naar één laag en bewaren als TIF. Illustrator-bestanden als EPS aanleveren, bij voorkeur de lettertypen omgezet naar lettercontouren.
 
Programma’s zoals Word, PowerPoint of Excel zijn niet geschikt voor opmaak, maar meer voor platte teksten.

RGB of CMYK?

Beeldschermen werken met drie kleuren licht, rood, groen en blauw (RGB), waarmee mengkleuren worden gevormd . Full colour druk- en printwerk wordt gemaakt met behulp van 4 kleuren, te weten cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK). Regelmatig wordt vergeten het beeldmateriaal om te zetten naar CMYK waardoor foute resultaten ontstaan tijdens het drukken of printen. Bij zwart-wit moet het beeldmateriaal van RGB omgezet worden naar grijswaarden.

TELEFOON:

0347 - 326 269

BEZOEKADRES:

LANGE DREEF 8, 4131 NH VIANEN

E-MAIL:

info@vgprint.nl